Echtpaar Kalsbeek-Bakker viert zestigjarig huwelijk

SINT ANNAPAROCHIE - Meneer en mevrouw Kalsbeek-Bakker uit Sint Annaparochie waren dinsdag zestig jaar getrouwd. Wethouder Baukje Tol ging bij het echtpaar langs om hen te feliciteren namens het gemeentebestuur van Waadhoeke.

De heer Kalsbeek is op 8 september 1931 geboren in Drachtstercompagnie. Op 3 september 1933 is Mevrouw Bakkeer geboren in Harkema. Het echtpaar heeft elkaar leren kennen op feestavonden in de buurt. Ze raakten aan de praat en zochten elkaar steeds weer op. Na hun trouwen, in de zomer van 1958, zijn ze eerst in Drachtstercompagnie gaan wonen.

Meneer Kalsbeek is al vroeg aan de slag gegaan als timmerman en werd later bouwkundig opzichter. Mevrouw is jarenlang gediplomeerd gezinsverzorgster geweest. Ze kregen twee zonen. Tot ieders grote verdriet hebben ze, een dag na hun 35 jarig huwelijksjubileum, een zoon verloren. De pijn van dit grote verlies dragen ze nog dagelijks met zich mee. Gelukkig kunnen ze ondertussen ook ontzettend genieten van hun drie kleinkinderen.

Mede hierom zijn ze dit jaar naar Sint Annaparochie verhuisd. Nu wonen ze dichtbij hun zoon en zijn gezin. De verhuizing heeft er wel voor gezorgd dat er even geen tijd is voor de hobby’s. Eerst moet alles weer een beetje op orde. Maar met hulp van hun dierbaren komt dat helemaal goed.