Rembrandtmarkt pakt uit in Culturele Hoofdstadjaar

SINT ANNAPAROCHIE - Rembrandt trouwde in 1634 met Saskia in Sint Annaparochie. Elk jaar vindt er daarom een Bildtse Rembrandtmarkt plaats. Dit jaar is het evenement op zaterdag 4 augustus van 11.00 tot 17.00 uur.

Er zijn tientallen kraampjes met een grote variatie aan onder meer kunst, boeken en curiosa. In de grote tent zitten Evert Kramer en Luitzen Haak klaar om voorwerpen op waarde te taxeren.

De Van Harenskerk is deze dag open. Deze historisch waardevolle kerk is het middelpunt van de markt en kan van binnen bekeken worden. Hier wordt tevens de film van de Rembrandt400-Bruiloft vertoond. Ook is er deze dag een etalagewedstrijd. De winkel met de mooiste etalage krijgt een prijs.

Verder is er muziek en zijn kunstenaars 'live' aan het werk. Kinderen kunnen geschminkt worden en de Tattooshop is aanwezig.

In het kader van LF2018 gaan bezoekers zelf ook aan de salg. Samen schilderen ze een 'Landschap van de Mienskip'. Als kers op de taart kunnen bezoekers zich vergapen aan de Pauperfontein die speciaal voor deze gelegenheid naar Sint Annaparochie komt.