Tjisse Steenstra beleeft koninklijk weekend

SEXBIERUM/ARUM - Wie gaat Tjisse Steenstra van de koningstitel afhouden op de PC? De Bitgumer is momenteel de grote man op de kaatsvelden, samen met zijn maten Gert-Anne van der Bos en Taeke Triemstra. Zowel zaterdag in Sexbierum als zondag in Arum sloeg dit drietal weer toe, beide keren werd Steenstra benoemd tot koning van de partij.

Het is dan ook de vraag of er woensdag op de PC een partuur in staat zal zijn dit trio een halt toe te roepen. Zaterdag in Sexbierum was het partuur van Enno Kingma, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar de tegenstander in de finale. Partuur Van der Bos won met klinkende cijfers: 5-1, 6-2. De derde prijs was zaterdag voor Peter van Zuiden, Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden.

Zondag in Arum mochten Marten Bergsma, Pieter Jan Plat en Jan Schurer het opnemen tegen het supertrio. Ook zij konden geen vuist maken en verloren met bijna dezelfde cijfers: 5-1, 6-4. Hier was de derde prijs voor Remmelt Bouma, Jelte Visser en Willem Heeringa.

Ook dubbelslag voor Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra

Bij de dames hadden Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra eveneens een topweekend. In Sexbierum stonden zij zaterdag tegenover Elly Hofman, Marte Altenburg en Martzen Deinum. De zege ging naar partuur Ilse Tuinenga met 5-3, 6-4. Tuinenga werd gekozen tot koningin van de partij. Derde werden Nynke Sijbrandij, Wiljo Sijbrandij en Marrit Zeinstra.

In Arum stonden zondag dezelfde drie parturen op het ereschavot, maar in iets andere volgorde. Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra wonnen opnieuw de finale, deze keer van Nynke Sijbrandij, Wiljo Sijbrandij en Marrit Zeinstra. Beide parturen ontlopen elkaar weinig en dat leverde een spannende finale op. Trio Tuinenga pakte pas op 5-5, 6-0 de winst. In Arum waren het Elly Hofman, Marte Altenburg en Martzen Deinum die genoegen moesten nemen met een derde prijs.

Foto’s Henk Bootsma.