Echtpaar Kuperus-Koster viert 60-jarig huwelijk

Franeker - Marten Kuperus en Akke Koster hebben dinsdag 31 juli hun 60-jarig huwelijk gevierd. Wethouder Caroline de Pee heeft het diamanten paar gefeliciteerd namens het gemeentebestuur van Waadhoeke.

Marten Kuperus is op 9 september 1934 geboren in Berltsum, Akke Koster kwam op 10 mei 1936 in Blessum ter wereld. Het echtpaar leerde elkaar kennen tijdens de danslessen die ze volgden in Café ’t Holt te Deinum.

Het was liefde op het eerste gezicht, al moet gezegd worden dat de verkering later nog wel even uitraakte. Ze kwamen er echter al snel achter dat ze bij elkaar hoorden en zo trouwden ze in de zomer van 1958. Sindsdien zijn ze elkaar niet meer uit het oog verloren.

Marten Kuperus heeft eerst als tuinder in het familiebedrijf gewerkt en kwam daarna bij de gemeente in dienst op de afdeling groenvoorziening. Zijn vrouw werkte destijds op kantoor bij het Fries Rundvee Stamboek (FRS).

Toen de kinderen waren geboren, heeft ze nog jarenlang als schoonmaaksters gewerkt bij dezelfde gemeente als waar haar man in dienst was. Dit zorgde voor een extra inkomen, wat ze goed konden gebruiken voor de studie van de kinderen. Het echtpaar kreeg 4 kinderen, 9 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.

Samen fietsen ze jaarlijks nog vele kilometers en mevrouw is actief lid van een zangkoor. Ze hopen dit nog lang te kunnen blijven doen.