Simmerjûncollege: Is Steven de Jong een echte Friese regisseur?

FRANEKER - Steven de Jong komt woensdag 8 augustus naar Franeker om door Geart de Vries, directeur van het Historisch Centrum Leeuwarden, in een College Tourachtige setting steving aan de tand te worden gevoeld. Het publiek kan dus heel wat vragen afvuren op de Hartwerder regisseur tijdens dit Simmerjûncollege van de Academie van Franeker.

Steven de Jong (1962) is een televisie- en filmregisseur, filmacteur, filmproducent en scenarioschrijver en is vooral bekend geworden door zijn Kameleonfilms. Hij heeft zijn sporen verdiend in de Nederlandse film- en televisiewereld, maar heeft daarbij zijn Friese roots nooit verloochend. Veel van zijn producties spelen in Friesland, hebben een Fries verhaal als basis of zijn in het Fries.

Geart de Vries zal Steven de Jong interviewen. De Vries is programmamaker geweest bij Omrop Fryslân en leidt nu het Historisch Centrum in Leeuwarden. Al met al belooft het een levendige en interessante avond te worden.

Opgeven voor deze avond kan via info@academiefraneker.nl De toegang is €5,- en op vertoon van het kaartje krijgt men een consumptie aangeboden na afloop van de lezing bij restaurant De Doelen. Kaarten zijn te koop op de avond zelf bij restaurant De Doelen, de inloop in de Botniastins waar deze academieavond plaatsvindt, is vanaf 20.15 uur. De lezing begint om 20.30 uur.