Kick-off SamenLoop voor Hoop Franeker

FRANEKER - In 2019 vindt er in Franeker weer een SamenLoop voor Hoop plaats. Zaterdag 15 september is de kick-off. Wie deze aftrap mee wil beleven is om 19.30 uur welkom in De Opslach/RSG Simon Vestdijk aan de IJsbaan 4-6 in Franeker.

Tijdens deze kick-off wordt teruggekeken naar de editie van 2015, maar de meeste aandacht gaat uit naar de editie van 5 en 6 juli 2019. Wat staat er te gebeuren, hoe draag je je steentje bij? Als loper, als vrijwilliger of als sponsor

Persoonlijke ervaring

Kanker heeft een grote impact op wie het treft. Zo iemand is Mirjam Holwerda. In 2015 leek de kanker in haar lichaam ongeneeslijk en zweefde ze op het randje van de dood. Maar ze is er nog en actief in de organisatie. Tijdens de kick-off vertelt ze haar bijzondere verhaal.

SamenLoop voor Hoop

De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette op een afgebakend terrein. In Franeker zijn ook hardlopers welkom. Het initiatief komt van KWF Kankerbestrijding, de invulling is aan plaatselijke commissies. In Nederland staan er voor 2018 rond de 40 SamenLopen op de kalender.

De opbrengst is bestemd voor onderzoek naar kanker. Daarom doet de organisatie er alles aan om de kosten van het evenement zo laag mogelijk te houden. Vrijwilligers en sponsors zijn daarvoor broodnodig.

De ziel

De SamenLoop is echter veel meer dan inzamelen van geld. Het zijn 24 bewogen uren, waarin wordt stilgestaan bij kanker, met een traan bij geliefden die zijn overleden, met een lach wanneer er hoop of genezing is en met alle emoties daar tussenin.