Nederlandse teams halen Europese titel binnen

FRANEKER - Het Internationale spel werd donderdag verkaatst in Franeker. Zowel bij de dames als bij de heren haalde Nederland de Europese titel binnen. Beide teams versloegen een Spaans team uit Valencia.

Bij de dames kaatsten Harmke Siegersma, Marrit Zeinstra, Anne Monfils en Hendrike van der Schoot, bij de heren Hans Wassenaar, Tjisse Steenstra, Kees van der Schoot, Enno Kingma en Marten Feenstra.

Een pittige opgave voor de heren de dag na de PC. Bij de dames was het een vrij eenvoudige klus voor Nederland, het Spaanse team werd met gemak verslagen.

Bij de heren was het een spannende finale. Spanje leek uit te lopen maar Nederland kwam sterk terug met een hoofdrol voor Kees van der Schoot in het laatste eerst. Hij was erop gebrand de bal te retourneren en slaagde daar goed in.

Door het onhandige en warme tijdstip waarop de finales werden gespeeld, aan het begin van de middag, waren er weinig toeschouwers. De toeschouwers die er waren, konden het Internationale Spel erg waarderen: ,,Veel leuker dan het Friese spel. Dit is een en al tussenspel!”

Het spel wordt met twee teams gespeeld en lijkt het meest op tennis qua spelregels en telling, maar dan zonder net.