Partuur Van der Bos herpakt zich in Witmarsum

WITMARSUM - Wekenlang winnen ze alles wat er te winnen valt. De zondag voor de PC slaan ze in Arum nog toe. Op de PC gaat het mis, maar een paar dagen slaan ze weer toe, het partuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra.

Wrang, zoveel prijzen binnen halen en dan op de finale van de PC net de hoogste tree missen. Trio Van der Bos liet in Witmarsum echter zien over veerkracht te beschikken.

In de finale kwamen ze op een 4-0 achterstand te staan tegen het partuur van Enno Kingma, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar. Ze leken daarmee op een deceptie af te stevenen. Langzaam maar zeker kantelde de partij, kwam Tjisse Steenstra steeds beter in vorm en kwam het zelfvertrouwen terug bij het partuur.

De spannende finale werd met 5-5, 6-2 gewonnen door Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra. Steenstra werd koning, voor Triemstra was het maar liefst de tiende keer dat hij de Haije Rijpmapartij op zijn naam schreef.

De derde prijs was voor Marten Bergsma, Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong.

Partuur Tuinenga blijft winnen bij de dames

In de aanloop naar de froulju’s PC is het partuur van Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra steeds meer het te kloppen partuur. De PC-winnaressen van vorig jaar wonnen in Witmarsum de vierde wedstrijd op rij. In de eerste omloop werd het sterke partuur van Nynke Sijbrandij, Wiljo Sijbrandij en Marrit Zeinstra verslagen met 1-5, 6-6 door de latere winnaars.

In de finale werden Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol van het veld gespeeld. Tuinenga c.s. walsten met 5-0, 6-0 over het partuur Dijkstra heen. De derde prijs was voor Elly Hofman, Marte Altenburg en Martzen Deinum.

Voor zowel de dames als de heren waren de prijzen bijzondere kaatssieraden, speciaal voor deze wedstrijd ontworpen door edelsmid Elske Klik uit Pingjum.