Eerste klas Froumet partij in Vrouwenparochie

VROUWENPAROCHIE - Voor de 32ste keer wordt zondag 19 augustus de Froumet KNKB 1e klas partij in Vrouwenparochie verkaatst.

Deze kaatspartij is een vast afsluitend onderdeel van het dorpsfeest. De partij mag uniek in zijn opzet genoemd worden. Zelfstandig maar ook weer gezamenlijk met KV Klaine Izak staat de kaatscommissie Froumet samen met vele sponsoren en vrijwilligers garant voor de opzet van deze kaatspartij.

Mede dankzij de sponsoring van bedrijven uit de deze regio is er ook dit jaar voor de kaatsers weer een prima prijzenpot te winnen ter waarde van bijna € 1800. Deze uitdaging zorgt vaak voor kaatsen op hoog niveau.

In deze eerste klas KNKB partijen treft men talent aan maar ook krijgen hier geselecteerde spelers de kans om zich via dergelijke partijen terug te kaatsen in de hoofdklasse. Talent en routine strijden zo in Froubuurt voor een plaatsje op het hoogste niveau.

Vorig jaar waren de kransen voor de PC winnaars 2018 Allard Hoekstra en Peter van Zuiden. Tijdens de kaatspartij zal er een verloting worden gehouden met leuke prijzen. Na de partij kunnen vanaf vier uur ’s middags de voetjes van de vloer in de feesttent.

De kaatsers zullen hun eerste bal opslaan om 10.00 uur.