Hagelnieuw cruiseschip zaterdag in Harlingen

Harlingen - Het hagelnieuwe zeecruiseschip Le Laperouse bregnt zaterdag 1 september tijdens de Visserijdagen aan in Harlingen. Het luxueuze schip van de Franse reder Le Ponant werd op 11 juli gedoopt in Reykjavik en is de eerste in een reeks van zes Ponant Explorers of Expeditie Yachts. Het schip telt 92 kajuiten en suites met balkon of een eigen terras.

Het 128 meter lange cruiseschip meert naar verwachting aan om 8.00 uur en verlaat de haven van Harlingen weer rond de klok van 19.00 uur. Het schip maakt een achtdaagse reis met als thema Secrets of the North Sea. De reis gaat van Kopenhagen naar Londen. Na het bezoek aan Harlingen zet het schip koers naar Amsterdam.

Stadswandeling

Een deel van de 187 gasten maken in de vroege ochtend een begeleide stadswandeling door Harlingen. De gasten brengen hierbij onder andere een bezoek aan het stadhuis en de Harlinger Aardewerk- en tegelfabriek. Onder de voornamelijk Franse gasten bevinden zich een aantal Amerikaanse studenten van de Stanford University, zij brengen in het kader van Leeuwarden 2018 een bezoek aan het Fries Museum.

Daarnaast maakt een aantal gasten een ‘panoramic tour’ door Friesland. Deze tour gaat langs de Afsluitdijk, Kimswerd, het Poptaslot in Marssum en het Eise Eisinga museum in Franeker. ’s Middags is er tijd om te genieten van de Visserijdagen in Harlingen.