Partuur Kingma wint in Pingjum

PINGJUM/WERGEA - De winst ging in Pingjum naar Enno Kingma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar. In de finale versloegen zij de sterk kaatsende Marten Bergsma en zijn maten Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong met 3-5, 6-6. De derde prijs was voor Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra. Zij verloren een omloop eerder in een spannend duel met 5-5, 6-4 van het partuur van Enno Kingma.

Het was de vierde zege dit seizoen voor Enno Kingma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar. Enno Kingma, die koning werd, kaatst volgend jaar niet meer met Hiemstra en Wassenaar.

Kingma en Marten Bergsma ruilen van partuur. Enno Kingma kaatst volgend jaar met Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong. Het partuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra blijft bij elkaar.

Spanning bij dames

Bij de dames was het een spannende kaatspartij in Wergea. Wergea kreeg de droomfinale tussen de beide topparturen. Ilse Tuinenga, Manon Scheepstra en Sjanet Wijnia kaatsten tegen Nynke Sijbrandij, Wiljo Sijbrandij en Marrit Zeinstra. Na een spannende finale trokken Tuinenga, Scheepstra en Wijnia aan het langste eind met 5-5 en 6-4.

De strijd om de derde prijs was ook al zo’n spannend duel. Elly Hofman, Marte Altenburg en Martzen Deinum moesten alles uit de kast halen om te winnen van Nynke Sinnema, Maaike Osinga en Aukje van Kuiken. Dat lukte bij alles aan de hang – 5-5, 6-6 – toen Marte Altenburg de kaats voorbij sloeg.