AD: Mountainbikers over bolwerk, en door De Bogt?

FRANEKER - Ook dit jaar scheuren mountainbikers tijdens de Agrarische Dagen weer door het centrum van Franeker. Niet suf door de straten, maar op het bolwerk, dwars door de Bogt fen Guné en zelfs over het Sjûkelân. Deelname staat open voor iedereen: trek de stoute fietsschoenen aan en doe op 23 september mee aan de Breman City Wall Cross.

Naast de kermis, de hardloopwedstrijd, het nachtkaatsen, de muziekoptredens en tal van andere activiteiten geven ook de mountainbikers weer acte de présence in Franeker. Speciaal voor de Breman City Wall Cross heeft de organisatie een wedstrijdparcours uit de grond gestampt waar zelfs verwende moddervreters hun vingers bij aflikken.

Denk aan obstakels als houten kombochten, een pumptrack vol bulten en zelfs een heuse zeepkisthelling. Daarnaast zorgen de spannende singletracks langs de Kromme Gracht, de kuitenbijtende beklimming van het Westerbolwerk en de wirwar van bochten op het heilige kaatsgras van It Sjûkelân voor het nodige mountainbikespektakel. Ook uniek: de passage door de Bogt fen Guné, de oudste studentenkroeg van Nederland.

Zelf meedoen

Iedereen kan aan de Breman City Wall Cross op zondag 23 september meedoen, van jonge crossertjes tot en met beginnende bikers en doorgewinterde wedstrijdrijders. Geen mountainbike? Geen zorgen: de organisatie beschikt over een aantal leenfietsen.

De wedstrijd zelf bestaat uit twee onderdelen, een knock-out sprintrace en een korte cross. En omdat er in meerdere categorieën wordt gestart, hoef je niet over de Mathieu van der Poel-achtige dijen te beschikken om kans te maken op een podiumplek.

Opgeven kan via www.inschrijven.nl (zoek op ‘Franeker’).

Tekst: Ard Krikke