Dames 1 HMHC speelt goede eerste wedstrijd

HARLINGEN - Dames 1 speelde zondag haar eerste competitiewedstrijd tegen gelijkwaardige tegenstander Hardenberg. Ze verloren met 1-3, maar hebben niettemin goed spel laten zien.

Onderstaand verslag is door HMHC ingestuurd.

Harlingen startte wat rommelig, maar moest ook nog wennen aan de nieuwe samenstelling. Dames 1 heeft er dit seizoen namelijk zes meiden bij: Melanie Nota, Chenna Veldman (keeper), Tineke Pars, Mette van Bruggen, Edine Outhuijse en Lotte Switijnk.

Na een paar minuten wisten de dames zich beter op te stellen en lieten zien dat ze even sterk waren als hun tegenstander. Hardenberg wist echter gebruik te maken van het moment dat Harlingen van de wijs werd gebracht door een overtreding van Hardenberg die over het hoofd werd gezien, waardoor ze met 0-1 voor kwamen te staan.

Harlingen liet zich niet kennen en scoorde vlak daarna de gelijkmaker. Harlingen wist het gelijkspel bijna de hele wedstrijd vast te houden. Ze creëerden daarbij vele kansen. Echter heeft Harlingen nog een slag te slaan met zuivere passing en beweging zonder bal. Dit bleek vooral in de laatste vijf minuten van de wedstrijd, waarin Hardenberg wederom gebruik maakte van de foutjes van Harlingen en nog tweemaal scoorde.

Harlingen kan echter trots terugkijken op de eerste wedstrijd met een verlies van 1-3 tegen deze tegenstander. Als de dames hard blijven trainen, belooft het een spannend seizoen te worden.

Vrijdag spelen de Dames mee voor de Silver Cup om 20.30 uur in Meppel en spelen toevallig zondag voor de competitie tegen dezelfde tegenstander om 14.45 uur op hetzelfde veld.

Uitslagen HMHC

Veteranen - Winsum 3-3

Dames 1 - Hardenberg 1-3

Meisjes A1 - Sneek A3 9-0

Meisjes B1 - Westerkwartier B1 0-5

Meisjes B2 - Steenwijk B1 3-2

Meisjes C1 - Roden C1 1-5

Meisjes C2 - Graspieper C3 6-0

Meisjes C3 - Stix C1 1-5

Meisjes D1 - Assen D3 4-2

Meisjes D2 - Sneek D3 2-1

Meisjes D3 - GHBS D3 0-5

Jongens A1 - Sneek A1 1-3

Jongens B1 - Sneek B1 1-13

Jongens D1 - Sneek D1 1-0