Open dag azc Sint Anne op Nationale Burendag

SINT ANNAPAROCHIE - Het asielzoekerscentrum in Sint Annaparochie houdt zaterdag 22 september een open dag van 13.00 tot 16.00 uur. De landelijke open dag wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.

Veel asielzoekerscentra openen hun deuren voor het publiek om een indruk te geven van het dagelijks leven op een azc. Met het openstellen van de deuren van azc’s willen de organisaties vluchtelingen en asielzoekers een gezicht geven en bezoekers uitnodigen met hen in gesprek te gaan.

Nationale Burendag

De Open azc dag vindt plaats op Nationale Burendag. De organisaties willen hiermee benadrukken dat asielzoekers buren zijn van ons allemaal. Het Oranjefonds organiseert Nationale Burendag omdat buurten leuker, veiliger en socialer worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Het COA, Ministerie van Justitie& Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland sluiten zich hier van harte bij aan.

Er zijn rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten. Organisaties vertellen meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie; de toelating, registratie, opvang en de begeleiding van asielzoekers naar een woning in Nederland of terug naar het land van herkomst.

Op de www.openazc.nl staat een overzicht van alle activiteiten die op de azc’s georganiseerd worden.