Opbrengst Kinderbeurs naar Vrienden van ZIENN

FRANEKER - De opbrengst van Kinderbeurs Franeker op zaterdag 6 oktober gaat dit jaar naar de stichting Vrienden van Zienn. Op deze dag worden tweedehands kinder- en dameskleding en kinderartikelen verkocht.

De stichting Vrienden van ZIENN biedt onder andere opvang aan gezinnen, kinderen en jongeren die dakloos zijn of dreigen te worden. Het aantal zwerfjongeren neemt toe in Nederland en ook in Friesland.

Extra’s

Donaties zijn belangrijk om wat extra’s te kunnen doen voor deze kwetsbare groep jongeren. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van instrumenten om samen muziek te maken, cadeautjes voor jarigen in de crisisopvang, toegangskaartjes voor de kinderboerderij of het zwembad en aanschaf van spel,- en knutselmateriaal.

Activiteiten en spullen die vanzelfsprekend lijken, maar voor kinderen in de crisisopvang vaak onbereikbaar zijn.

Inbrengen

De markt is zaterdagochtend 6 oktober van 9.30uur tot 11.30uur. Men kan kinder- en dameskleding inbrengen maar ook zaken als een baby uitzet, speelgoed en artikelen zoals autostoeltjes, kinderfietsen, bedjes, boxen, kinderboeken en dergelijke. Kortom, alle artikelen die met kinderen te maken hebben.

Van verkochte spullen mag de inzender 80 procent van de opbrengst zelf houden. De beurs vindt plaats in de kantine van de Annamaria van Schurmanschool. Wie wil inbrengen, kan lijsten en kaartjes afhalen bij de Skûle tijdens kantoortijden.