Filmploeg present tijdens uitvoering project Stichting Present

HARLINGEN - Het bestuur van Stichting Present Noordwest Friesland voert jaarlijks een project uit om te ervaren hoe het is om als groep iets voor een ander te doen. Projectleider Gea Smits heeft dit jaar via Van Hien Zorg een project gevonden.

Zaterdagmiddag gingen de vrijwilligers aan de slag voor een meneer die geen netwerk heeft en over weinig financiële middelen beschikt. Hij had behoefte aan hulp bij het sauzen en verven van muren en deuren.

De benedenverdieping was bij aanvang al opgeruimd en schoongemaakt waardoor het bestuur direct aan de verfklus kon beginnen. Bijzonder in dit project was dat meneer zelf, en ook de contactpersoon van de maatschappelijke organisatie, meehielpen.

Filmploeg

Halverwege de middag kwam Gea Smits zelf ook nog even langs, vergezeld met een programmamaker en cameraman van Omrop Fryslân. Gea Smits is namelijk één van de bijzondere “Froulju fan Fryslân”, een project dat deel uitmaakt van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Van alle vrouwen die genomineerd zijn als Friese powervrouw wordt een standbeeld gemaakt. Daarnaast maakt de omroep van de vrouwen een tv-programma dat in het najaar wordt uitgezonden.

Brug

De bewoner had vooraf toestemming gegeven om gefilmd te worden en vond het heel bijzonder dat ze bij hem thuis opnames kwamen maken. Meneer was enthousiast over de aandacht die hij kreeg en het eindresultaat.

Zowel de woonkamer, als de keuken, de wc en hal van de benedenverdieping zijn met de warme witte kleur, bijzonder opgefrist. Aan het enthousiasme van de hulpvrager kon je merken dat er opnieuw een brug is geslagen tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.