Peter de Groot benoemd tot erelid kaatsvereniging

FRANEKER - Kaatsvereniging Jan Bogtstra sloot zaterdag het jubileumjaar af met een feestelijke jubileumwedstrijd voor leden en oud-leden. De dag begon met een kranslegging op het graf van de oprichter van de vereniging. De kranslegging werd gedaan door de ereleden Anke Bootsma en Herre Hof en voorzitter Ludwig Seerden.

Op de bovenzaal van de Bogt fen Guné werd het 125-jarig jubileum feestelijk afgesloten. Daar werd Peter de Groot naar voren geroepen. Voorzitter Ludwig Seerden deed de mededeling dat De Groot werd benoemd tot erelid van de vereniging. Er volgde nog een verrassing toen Wigle Sinnema, voorzitter van de KNKB meedeelde dat De Groot ook het bondsinsigne mocht ontvangen.

Peter de Groot heeft van 1993 tot en met 1995 en zit nu alweer vanaf 2011 in het bestuur. Tussen deze twee perioden heeft Peter ook nog een aantal jaren in de jeugdcommissie gezeten. ,,Deze twee onderscheidingen zijn zeker door hem verdiend”, aldus Kaatsvereniging Jan Bogtstra.

De voorzitter van de KNKB had ook nog een verrassing voor k.v. Jan Bogtstra. Omdat ze 125 jaar bestaan, werd de gouden wimpel uitgereikt.

Het was voor Jan Bogtstra een jubileumjaar met veel hoogtepunten. In mei was er de Kaatsweek met onder andere de Jong Nederland partij en het NK Senioren, op 7 juli NK Senioren 50+ waar het eigen partuur glorieus won, en van 30 juli tot 5 augustus Keatssted met de PC, het EK in drie onderdelen en 125e jongens partij.