Twee keer winst voor Dames 1 HMHC

HARLINGEN - Dames 1 van HMHC speelde afgelopen weekend twee wedstrijden. Vrijdagavond speelden de dames voor mee voor de SilverCup (bekerwedstrijd) tegen Meppel Dames 1, waar ze toevallig ook op zondag tegen speelden in de competitie.

Harlingen had beide dagen de overhand in de wedstrijden. De dames konden elkaar steeds makkelijker vinden, met name op zondag. Tegelijk werden er slordige foutjes gemaakt, waardoor ook Meppel af en toe kon counteren.

Harlingen knokte tot het einde van beide wedstrijden en ging tweemaal met winst naar huis. Harlingen speelde vrijdag 1-2 na twee mooie doelpunten van Melanie Nota en Manon Schakenbos.

Zondag speelden de dames 2-3 en werd er vooral gescoord naar aanleiding van de extra hoge druk die de dames gaven onder leiding van voetbalcoach Kerst Heida. Tineke Pars wist de bal te onderscheppen, waarna ze de goede keepster van Meppel uit wist te spelen. Vervolgens scoorde Inge de Groot met een mooie korte slag.

Omdat Meppel ook wist te counteren stonden de dames zondag een groot deel van de wedstrijd gelijk met 2-2. In een van de laatste minuten wist Hannah Touwslager de bal te onderscheppen. Jenna Burkels schakelde als een echte spits en stond vrij op de kop van de cirkel. Met een goede verdediger in haar rug hoorde Jenna Joyce Heida roepen die haar links kwam ondersteunen en de bal tussen de benen van de keepster doorschoot.

De Harlinger dames weten dat er nog hard getraind moet worden, maar weten na dit weekend vooral waar hun krachten liggen. Aankomende zondag spelen de dames thuis tegen Eelde om 13.00 uur. 5 oktober wordt de tweede ronde van de SilverCup gespeeld.

Uitslagen HMHC

Quick Stick 6-3

Dames 1 - Meppel 3-2

Meisjes A1 - Groningen A5 8-0

Meisjes B1 - Graspiepers B2 3-1

Meisjes B2 - Sneek B3 6-0

Meisjes C1 - Emmen C1 2-0

Meisjes C2 - Sneek C3 2-1

Meisjes C3 - Leeuwarden C6 0-4

Meisjes D1 - Westerkwartier D1 4-4

Meisjes D2 - Lemmer D2 5-3

Meisjes D3 - Sneek 4-1

Jongens A1 - Steenwijk A1 2-0

Jongens B1 - Leeuwarden B2 0-10

Jongens D1 - Graspiepers D1 7-1