10.000ste bezoeker op Gewassenveld 50 Tinten groen

SINT JACOBIPAROCHIE - Voor Jan Boonstra uit Tjerkgaast was het vanmorgen een onverwacht feestelijke ochtend. Hij werd verwelkomd als de de 10.000ste bezoeker op het Gewassenveld 50 Tinten Groen aan de Oudebildtdijk 749.

Jan Boonstra was de gelukkige, maar verbaasde 'winnaar'. Hij heeft als chauffeur van agrarische producten al vele gewassen vervoerd. Deze morgen kwam hij 50 tinten groen weer eens bezoeken en een praatje maken met 'boer' Piet Hoekstra, de bedenker en grote motor achter het gewassenveld.

Jan heeft als 10.000ste bezoeker een pakket gekregen van een aantal lokale producten, het kaart- en kwartetspel 50 tinten groen, een poëzieboek, een mok van de Bildtse Aardappelweken en twee toegangskaarten voor de theatervoorstelling 'De smaak van Friesland'. Deze voorstelling vindt van 23 tot en met 25 oktober plaats in De Harmonie in Leeuwarden. 50 Tinten Groen speelt hierin een belangrijke rol.

Ondanks dat er al diverse veldjes met oude, nieuwe en vergeten gewassen zijn geoogst, blijft er op het veld veel te zien. Diverse percelen zijn weer ingezaaid met groenbemesters als mosterd en die staan weer in bloei. De 50 tinten groen zijn dus nog steeds zichtbaar.