Engelum zingt en swingt met Waadhoekekoor De Bútsoekers

ENGELUM - Wie warme herinneringen heeft aan artiesten als Cliff en Elvis, Beatles en Monkeys, kan zondag 30 september zijn hart ophalen in het dorpshuis Skerne Wibe in Engelum. Dan treedt Waadhoekekoor De Bútsoekers op met een programma vol oude hits.

Neem nou Living Doll, van Cliff Richard. Johannes Fokkema zet in met het bekende basloopje. Marijke Rodenburg dwingt met handen en ogen de mannen om op tijd in te zetten. En Joop Schulp geeft een solo die dicht in de buurt komt van Hank Marvin van The Shadows.

Of neem de Elvis-hit Can’t help falling in love. Over wijze mannen, die hun hoofd schudden over verliefde dwazen. Maar Elvis zingt: Ik kan het niet helpen falling in love with you. Tseard Nauta begeleidt op de piano en Sybe Krol – voorheen van de Wiko’s – ondersteunt het koor prima op drums.

Nieuwe leden

Het koor heeft nog ruimte voor nieuwe leden. Dat hoeven niet beslist mensen uit het (voormalige) Bildt te zijn. Er komen ook koorleden uit Beetgumermolen en Franeker. Belangstellenden kunnen vrijblijvend op een dinsdagavond een repetitie bijwonen.

Het repertoire omvat meer dan zestig liedjes. Met Nederlandse, Friese, Bildtse en vooral Engelse teksten. Liedjes die bij het publiek zeer in de smaak vallen. Liedjes die uitnodigen om mee te zingen.

Dat kan zondag in Engelum. Naast liedjes die de mannen zèlf zingen, worden ook een stuk of vijf liedjes met het publiek gezongen. De teksten van deze meezingnummers zijn te lezen op een scherm.

De zaal is open vanaf half drie en het concert begint om 15.00 uur. De entree is gratis en er is een collecte bij de uitgang.