Herinrichting Buorren afgerond met plaatsing lichtmasten

BERLTSUM - De gemeente Waadhoeke heeft in Berltsum dertig straatlantaars geplaatst in de Buorren, de Piip en op parkeerplaats It Dok.

De genoemde straten kunnen daarmee de komende veertig jaar weer vooruit met de nieuwe lichtmasten. Het plaatsen van de straatlantaars was de taak die nog moesten plaatsvinden in het kader van de herinrichting van de Buorren.

De lichtmasten zijn enerzijds authentiek, anderzijds hebben ze een moderne uitvoering doordat ledverlichting is gebruikt. Ook de boog van de lichtmast is niet toevallig. Door de buiging schijnt de lichtmast alleen op die plaats waar het licht moet zijn, namelijk op de straat. Dus niet in de slaapkamers van omwonenden of in het luchtruim in verband met lichtvervuiling.

De Buorren in Berltsum is in het kader van de herinrichting aangekleed met nieuwe beukenhagen en voorzien van bloembakken. Verder zijn er 25 nieuwe parkeerplaatsen aangelegd, is er een tegengestelde rijrichting en nieuwe bestrating gerealiseerd.

Ook zijn 178 betonnen palen verwijderd, en zijn er bankjes en prullenmanden geplaatst. En nu zijn de lichtmasten dus ook een feit.

Er volgt nog een evaluatie van de gemeente Waadhoeke en de inwoners over de uitvoering van de herinrichting