Opvoeden door samenspel in Waadhoeke

SINT ANNAPAROCHIE - Begin oktober is het de nationale Week van de Opvoeding, een week waarin ouders bewust worden gemaakt hoe belangrijk de opvoeding van kinderen is. Het thema dit jaar is ‘opvoeding door samenspel’. In dat kader worden er op 3 oktober in St.-Annaparochie en op 5 oktober in Menaam een sport- en spellencircuit georganiseerd voor kinderen uit gemeente Waadhoeke. Deelname is gratis.

In de sporthallen van Sint Annaparochie (Bildtse Slag) en Menaam (Roelengahal) is onder andere een stormbaan, een quiz en een spellenparcours. De buurtsportcoaches zijn aanwezig om met de kinderen te boksen en een mini-fittest te doen. Medewerkers van het gebiedsteam en GGD geven tips over opvoeden en het omgaan met social media. Aan eten is ook gedacht; Foodtruck Mama Mascha maakt met de kinderen lekkere en gezonde hapjes klaar. Na afloop krijgen de kinderen een goodiebag mee.

Het smakelijk sport- en spellencircuit is voor ouders, opvoeders en kinderen van groep 3 ttot en met 8 uit gemeente Waadhoeke. Kinderen mogen ook komen met broer, zus, oom, tante, pake of beppe of andere zelf gekozen opvoeder.

De middagen vinden plaats van 15.30 tot 18.00 uur. Opgeven kan tot 2 oktober via beweegteam@waadhoeke.nl.