Jan de Vries te gast bij donateursconcert Different Sound

MINNERTSGA - Het koor Different Sound uit Minnertsga houdt zondag 30 september een donateursconcert. De dames hebben singer-songwriter Jan de Vries uit Oude Bildtzijl weten te strikken voor een gastoptreden. Het optreden begint om 15:30 uur in MFA De Doarpsfinne in Minnertsga.

Sanger-fersysskriver Jan de Vries woont in Oude Bildtzijl. Hij schrijft zijn eigen muziek en zingt liedjes in het Bildts. Zijn liedjes zijn voornamelijk zielenroerselen over het lief en leed van hemzelf en dat van anderen. Soms op waarheid gebaseerd, soms fictief.

Different Sound uit Minnertsga is een dameskoor waar je vrolijk van wordt. Een koor met ambitie maar zonder kapsones. De 26 enthousiaste leden brengen een repertoire dat bestaat uit onder meer pop, jazz, gospel en close harmony.

Het koor staat al ruim 13 jaar onder leiding van de Harlinger musicus Simon Bouma, die door de vrouwen op handen wordt gedragen. Hij weet hen steeds te motiveren en het beste uit zichzelf te halen. Ook begeleidt hij het koor op piano en heeft hij diverse arrangementen geschreven.

Er is een verloting, waarbij concertbezoekers leuke prijzen kunnen winnen.