Talentendag voor middelbare scholieren Waadhoeke

FRANEKER - Honderd leerlingen van de derde en vierde klas van rsg Simon Vestdijk, csg Ulbe van Houten, Piter Jelles De Foorakker in Sint Anne deel aan een beeldende en muzikale werkdag onder leiding van professionele kunstenaars. De dag wordt afgesloten met show in De Koornbeurs voor vrienden, ouders en leerlingen.

De werkdag is gericht op talentontwikkeling, oriëntatie in het beroepenveld van de kunsten en contact met een professional. In Museum Martena geeft Saskia Wagenvoort creatieve visagie. Ze werkt veel voor theater en film.

Tijdens de workshopdag voor het voortgezet onderwijs zal ze met een selectie leerlingen van drie scholen in Waadhoeke alledaagse gezichten omtoveren tot grote expressieve ‘maskers’. Deze worden vervolgens gefilmd zodat ze kunnen schitteren als decor voor de eindshow.

Jeanet Metselaar verzorgt een workshop sieraden maken ‘met een maximaal effect’, speciale grote sieraden voor op het toneel. In Theater De Koornbeurs volgen leerlingen workshops op het gebied van theatertechniek en dans. In de Muziekschool is een workshop muziek.

De eindshow is van 16.00 tot 16.30 uur.