Workshops in Week van de Opvoeding

HARLINGEN - Het thema van de Week van de Opvoeding is dit jaar ‘Opvoeden is samenspel’. In Harlingen staan een opvoedparty, een bijeenkomst voor ouders van tieners en een workshop spelenderwijs opvoeden op het programma.

De Week van de Opvoeding staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Ouders, medeopvoeders en professionals ontmoeten elkaar en wisselen gedachten uit. Het gaat om het bewust worden en uitspreken van opvoedvragen en vragen rondom het ouderschap die veel ouders hebben. Wat is een goede opvoeding? Wat is belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je? In heel Nederland kun je tijdens de week workshops, webinars, lezingen of andere activiteiten bezoeken.

Workshops

In Harlingen worden alle activiteiten verzorgd door Anja Schilder, ambassadeur van de OpvoedParty en trainer bij Family Factory. Woensdagochtend 3 oktober is er van 9.30 tot 11.30 een OpvoedParty ‘Samenspel’ in MFC Het Vierkant. Tijdens een OpvoedParty gaan ouders met elkaar in gesprek over leuke en lastige dagelijkse dilemma's in de opvoeding. Omdat samen opvoeden leuker is dan alleen! Voor alle ouders!

Woensdagavond 3 oktober is er van 19.30 tot 21.30 uur een avond óver tieners en jongeren in de Bethelgemeente aan de Lanen 65. Een avond voor ouders over hoe ze tieners en jongeren kunnen begeleiden die opgroeien in een wereld die zich in razendsnel tempo ontwikkelt. En er is ook meer informatie over de christelijke oudercursus 'Maak ze sterk!'

Donderdag 4 oktober begint om 9.00 de workshop Spelenderwijs Opvoeden in IKC St. Michaelschool aan de Schritsen 52. Deze workshop gaat over de vraag hoe ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd grote en kleine opvoeddilemma’s ‘spelenderwijs’ kunnen oplossen. Door creatief te denken en op een andere manier naar de situatie te kijken zijn soms

Opgave en meer info: Anja Schilder 06-50642280.