Bokaal voor bruggenbouwer Oene Krist

SINT ANNAPAROCHIE - Oene Krist, ontwikkelaar en manager programma Leren en Werken in je Eigen Regio, heeft vrijdag het Bruggenbouwersbokaal gekregen. De overhandiging vond plaats op Campus Middelsee in Sint Annaparochie.

Hij ontving de bokaal van Douwe Gerlof Heeringa, de vorige bruggenbouwer. Oene Krist is blij met de erkenning, maar het komt het hele team toe vertelde hij. Het is een heel traject geweest van jaren en dat kun je niet alleen.

Lovende woorden

Er waren lovende woorden gesproken door directeur Eelco Bruinsma, maar ook door Frans Nieuwhof die Oene Krist heeft voorgedragen. Oene is volgens hen een verbinder. Een man met ambitie, met een vooruitziende blik op wat gaat komen, en gedreven in wat hij wil bereiken.

Hij is al jaren de verbindende kracht bij het realiseren van de Campus Middelsee met het Leerwerkplein in St. Annaparochie. Zijn grootste ambitie ligt bij het Leerwerkplein dat het programma Leren en Werken in je Eigen Regio heeft ontwikkeld en uitvoert.

O3-formule

Dat programma is een invulling van de O-3 formule. Oene Krist is daar een enthousiaste ambassadeur van. De kern daarvan is de koppeling met onderwijs, overheid en ondernemers.

Daarmee realiseert hij dat jonge mensen na hun opleiding zoveel mogelijk een baan in de eigen regio kunnen vinden, dat medewerkers beschikbaar komen voor werkgevers om de pensioengolf op te vangen, en dat jonge mensen hier kunnen blijven wonen door een unieke 'baangarantie'.

Oene Krist regelt alles altijd tot in de puntjes en heeft oog voor detail. Dat alles zorgde voor een hoogtepunt in 2016: de komst van de Koning en de Koningin naar “zijn” campus en het Leerwerkplein. Krist leidde het koningspaar langs de door hem in het leven geroepen 'speeddates' tussen ondernemers en leerlingen van de Campus.