Burgemeester feliciteert 100-jarige levensgenieter

DRONRYP - Vogelsang uit Dronryp is zondag 30 september 100 jaar geworden. Burgemeester Apotheker ging maandag bij haar op verjaardagsvisite namens het gemeentebestuur van Waadhoeke.

Mevrouw Ferwerda -Vogelsang werd geboren in Sneek en groeide deels daar op. In haar jeugd woonde ze ook in Oegstgeest bij Leiden en in Leeuwarden. Ze deed een opleiding tot verpleegkundige in Den Dolder.

In 1943 trouwde ze met Jan Ferwerda. Samen kregen zij drie kinderen. Inmiddels zijn er zeven kleinkinderen en drie achterkleinkinderen bijgekomen.

In 1948 kreeg haar man een baan in het voormalige Belgisch Congo. Het jonge gezin woonde daar tot 1960. Daarna keerde de familie terug naar Nederland en woonden ze jaren in Wageningen. Jan overleed in 2006, na een huwelijk van bijna 63 jaar.

Mevrouw Ferwerda -Vogelsang woont sinds 2012 in ’de Herbergier’ in Dronryp. Weer terug naar Friesland. Haar gezondheid is stabiel. Ze zingt graag en wint nog altijd quizspelletjes. Ook gaat ze graag naar buiten want ze is dol op de natuur. Ze geniet nog van dat wat het leven haar te bieden heeft op haar 100-jarige leeftijd.