Dames 1 speelt sterk maar verliest van Lelystad

HARLINGEN - Dames 1 van HMHC nam het zondag op tegen Lelystad. Ze speelden sterk, maar waren niet tegen Lelystad opgewassen.

Onderstaand verslag is door de vereniging ingestuurd.

Afgelopen zondag speelde Dames 1 na lange tijd weer eens tegen Lelystad. Het beloofde een zware wedstrijd te worden aangezien Lelystad ervaring heeft in een hogere klasse. Na het fluitsignaal bleek echter dat Harlingen net zo sterk was als Lelystad. Ze zetten goede druk en konden al gelijk mooie aanvallen neerzetten.

Maar ook Lelystad brak een keer door en creëerde een strafcorner, die ze gelijk benutte. Dit maakte geen indruk op de Harlinger dames, die goed door knokten. De opbouw ging precies zoals ze geleerd hadden tijdens de trainingen van die week en dat pakte goed uit. Na een mooie aanval van Hannah-Veerle Touwslager vocht Monica Schaafsma door in de spits en schoot op de keeper. De keeper keerde de bal, maar Edine Outhuijse maakte goed gebruik van de rebound. Het stond 1-1 in de rust.

De Harlingers hadden een perfecte eerste helft gespeeld, die ze graag doorzetten. De eerste minuten van de tweede helft lukte dit goed. Tineke Pars onderschepte de bal na mooi druk zetten en forceerde een strafbal, die Hannamay Tjalsma erin schoot.

Helaas kakten de dames in en maakte slordige fouten bij het uitnemen van de bal. De achterhoede kreeg het zwaarder. En Harlingen kreeg vele strafcorners te verduren. Wat zeker genoemd moet worden, is dat de Harlinger verdediging erg goed is in verdedigende strafcorners. Ze keerden wederom alle strafcorners. Echter kon Lelystad goed gebruik maken van de slordige foutjes en scoorde twee keer in korte tijd.

Toch waren er nog een aantal mooie ballen van Harlingen, die nog een paar mooie aanvallen teweegbrachten. Helaas werden deze niet benut en moesten de dames zonder punten naar Harlingen vertrekken.

Gelukkig komt Lelystad nog eens bij hen langs en kunnen ze misschien laten zien hoe goed Harlingen is. Aankomende week speelt Harlingen tweemaal een thuiswedstrijd. Vrijdagavond spelen zij rond 20.00 uur hun tweede wedstrijd in de Silver Cup tegen Zutphen, een tegenstander die twee klasses hoger speelt dan Harlingen. Zondag krijgen ze Hoogeveen op visite om 13.00 uur in de reguliere competitie.

HMHC MC2 wint ook derde wedstrijd

De meiden van HMHC zijn het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. De eerste twee wedstrijden werden al gewonnen, met prima hockey. Afgelopen zaterdag speelden ze hun derde wedstrijd in Heerenveen tegen Quick Stick. Ook deze wedstrijd werd gewonnen. Ditmaal met 0-2, waardoor de meiden van MC2 nu aan kop gaan in hun poule.