1.000 euro voor Stichting Amurang na fair op De Bolder

FRANEKER - Voor de zomervakantie is er op SBO De Bolder de jaarlijks zomerfair gehouden. De opbrengst is 1.000,- euro en dit gaat naar Stichting Amurang. Deze stichting zet zich in voor kansarme kinderen in Tondano, Amurang en Surabaya (Indonesië).

Isa van der Geest liep afgelopen jaar stage op de Bolder. Zij volgt de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker. In oktober vertrekt zij voor twee maanden naar Amurang. Zij gaat daar op een school helpen met een project van de Stichting Amurang. Dit project heet 'Hari depan saya', dit staat voor 'mijn toekomst'.

Het doel van dit project is om kinderen voor te bereiden op een vervolgstudie. Dit doen ze door middel van opdrachten zoals het interviewen van een eerste jaar student van de opleiding die ze leuk lijkt. Zij gaat samen met een medestudent dit project begeleiden.

Nog een onderdeel van de Stichting Amurang is het studiefonds. Dit is een studiebijdrage waar een aantal studenten voor in aanmerking komt. Uit de schoolverlaters van de Senior Highschool Aquino Amurang selecteert een commissie met bestuurslid Frank Persijn jaarlijks gemiddeld vier nieuwe kandidaten voor een studiebeurs. Criteria zijn naast motivatie en een goede cijferlijst ook de financiële draagkracht van de familie.

De opbrengst van de zomerfair wordt gebruikt voor het studiefonds. Hiermee geven we studenten een kans om te studeren en om een mooie toekomst op te bouwen. De studiebeurzen worden uitgereikt op een 'closing ceremonie', een feestelijke uitreiking.

We zijn er trots op dat we vorige week de cheque met de opbrengt van de zomerfair,

€ 1000,00, konden uitreiken aan Isa van der Geest. Wij wensen haar veel succes in Amurang.