Nationale Spiercampagne in Sportcentrum Bloemketerp

FRANEKER - Sportcentrum Bloemketerp doet mee aan Nationale Spiercampagne van 15 oktober tot en met 25 november. Met de slogan ‘Doe jij het ook 2x per week?’ benadrukt het sportcentrum het belang van krachttraining.

Almer Scholten van Sportcentrum Bloemketerp: ,,Wij als bewegingsexperts kennen het belang van krachttraining. Het heeft namelijk enorm veel voordelen, maar we horen nog vaak vooroordelen of misvattingen over dit onderwerp. Samen met mijn team ben ik dan ook blij dat er nu vanuit de overheid ook aandacht voor is middels de nieuwe Beweegrichtlijnen. De Gezondheidsraad adviseert namelijk om tenminste twee keer per week aan spier- en botversterkende activiteiten te doen. Bij ons in de club hebben we het dan gewoon over spier- of krachttraining.”

,,Mensen denken vaak dat je door krachttraining direct heel gespierd wordt, maar krachttraining is niets meer en niets minder dan het vergroten van je spierkracht door verschillende oefeningen. Er zijn enorm veel voordelen van krachttraining te noemen maar je hoeft eigenlijk maar drie zaken te onthouden. Door krachttraining voel je je beter, je ziet er beter uit en je functioneert beter.

Daarnaast is krachttraining voor alle leeftijden en zowel mannen als vrouwen zouden krachttraining moeten doen. Wij doen als de Sportcentrum Bloemketerp mee aan de Nationale Spiercampagne om sporters en niet-sporters op een laagdrempelige manier het effect van krachttraining te laten ervaren.”

Inschrijven kan via www.sportcentrum.bloemketerp.nl, sport@bloemketerp.nl of voor meer informatie 0517-390469.