SlikTones presenteert pop-alt rock van Chastity Brown

OUDEBILDTZIJL - – Na een lange rij mannen op het podium van SlikTones is er eindelijk weer een vrouwelijke muzikante. En wat voor één! Singer-songwriter Chastity Brown (1982) maakt muziek beïnvloed door gospel, soul en country. ,,Mijn nummers zijn deels persoonlijk, aangevuld met fantasie”, aldus Brown.

Sinds haar jeugd maakt Chastity muziek. Ze begon als drummer en saxofonist in de gospelband van de kerk uit haar jeugd. In die tijd begon ze haar eerste muziek en eigen liedjes te schrijven. In 2007 bracht ze zelf haar debuutalbum uit. Met de liedjes van haar laatste album Silhouette of Sirens (2017) komt ze naar Oudebildtzijl. Verwacht hierin een mix van folk – pop – roots muziek.

In een recent interview zegt de muzikante: ,,Wat ik me gerealiseerd heb is dat het persoonlijke erg politiek is. Simpelweg omdat ik een multiraciale, half zwart, half blanke vrouw ben, wonend in de Verenigde Staten. Dat op zich is al politiek. Een gekleurd persoon zijn, en dan ook nog een lesbienne, is helemaal politiek. Op deze laatste plaat onderzoek ik dit in mezelf en vanuit mezelf. Ik ben erg geïntrigeerd door het doorzettingsvermogen van de menselijke geest en de complexe tegenstelling die we als mens verenigen.’’

Kortom, maak je klaar voor diepgaande liedjes die tegelijkertijd aanvoelen alsof het over jezelf gaat. Zonder daarvoor vrouw, Amerikaan, lesbienne of multiraciaal te zijn. De door folk en soul beïnvloede atmosferische pop van Chastity Brown tilt het boven het persoonlijke uit naar een doorleefde en begrijpelijke realiteit.

Het concert begint vrijdag 12 oktober om 21.00 uur. Kaarten reserveren via sliktones@aerdenplaats.nl.