Vervoerplan 2019 van Rederij Doeksen goedgekeurd door ministerie

Harlingen - Recent werd bekend dat het ministerie van Infrastructuur en Milieu het Vervoerplan 2019 van Rederij Doeksen heeft goedgekeurd. Sinds de in werking treding van de waddenconcessies West en Oost in 2014, is Rederij Doeksen verplicht jaarlijks met een Vervoerplan te komen, waarin staat hoe invulling wordt gegeven aan de uitvoering van de concessie en de voorwaarden die de concessieverlener daaraan heeft gesteld.

Onderdeel van het Vervoerplan is ook de dienstregeling voor 2019. ,,Het in de vaart nemen van de nieuwe schepen brengt wijzigingen voor de dienstregeling met zich mee”, vertelt directeur Paul Melles. ,,Maar het is nu nog niet exact bekend wanneer de nieuwe schepen gaan varen.” Om dit op te lossen, werkte de Rederij voor het Vervoerplan twee mogelijke scenario’s uit. ,,Vóór 12 oktober 2018 informeren wij onze stakeholders over de definitieve dienstregeling voor 2019 en vanaf 1 november kunnen deze afvaarten geboekt worden.”

In het Vervoerplan wordt ook een aantal nieuwe projecten aangekondigd, die de kwaliteit van de dienstverlening verder gaan verbeteren. Naast de twee nieuwe, milieuvriendelijker schepen, komt er een nieuw bagage-inname systeem en een nieuw fietstransportsysteem.