Wat is er de komende weken te doen in de Koornbeurs?

FRANEKER - In week 41 en 42 is er een gevarieerd aanbod in de Koornbeurs. De ene dag staat Taeke van der Meer op de planken, een dag later toneelvereniging Hâld Moed uit Dronryp met een musical over het leven van Eise Eisinga.

Di. 9 oktober, 20.15 uur – Trip to Spain

FILM – Een goed recept kan eeuwen mee. In de komische film en tv-serie ‘The Trip’ (2010) reisden komieken Steve Coogang en Rob Brydon naar het Lake District voor een culinaire trip. Zes dagen lang genoten ze van Engelse landschappen, van gerechten in vermaarde restaurants, van luxehotels en van een lekker muziekje onderweg. Tussen de maaltijden door praatten ze over ouder worden, vrouwen, hoge en lage cultuur en over wie van hen het best kon imiteren. Dit concept ging vier jaar later in de reprise, alleen toen in culinair paradijs Italië. Inmiddels zijn we weer vier jaar verder en ontmoeten we onze komische helden opnieuw, dit keer in het zomerse Spanje.

Do. 11 oktober, 15.00 uur - Taeke van der Meer

Een middag met onvervalste Friese humor. Op dorpsfeesten, jubilea en personeelsfeesten is hij al jaren een graag geziene gast. De cabaretier weet met zijn smûke streekhumor in ieder gezelschap de juiste snaar te raken. Authentieke typetjes, sfeervolle volksverhalen en herkenbare anekdotes; alsof hij ze zo uit zijn dagelijks leven weet te vangen. Een cabaretier die, in tegenstelling tot veel van zijn collega’s, niet tegen de dingen aanschopt. Geen ongevraagd politiek commentaar, ingewikkelde wereldbeschouwingen of zware kost om thuis over na te denken. "Myn boadskip is in stik fleuriger: wat moai dat wy hjier allegear sa noflik byinoar sitte, net?"

Vrij. 12 oktober, 20.15 uur - Hâld Moed – Eise Eisinga

In het kader van Culturele Hoofdstad LF2018 brengt toneelvereniging Hâld Moed uit Dronrijp een toneelmusical over het leven van Eise Eisinga. Zijn planetarium wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van volksvoorlichting uit de 18e eeuw.

In de toneelmusical worden bepaalde fragmenten uit het leven van Eise belicht. Waarom bouwde hij het planetarium? Waarom bouwde hij het in zijn woonkamer? Wat waren de politiek omstandigheden in die tijd en hoe hadden die invloed op het leven van Eise? De voorstelling is geschreven door Broer Jorritsma. Monique van der Meer schreef de liedjes en Marco van der Meer de muziek. De voorstelling is in het Fries.

Zo. 14 oktober, 15.00 uur - Griet Wiersma

Zangeres Griet Wiersma timmert al bijna 30 jaar aan de weg. Ze is bekend van haar Friestalige nummers zoals ‘Frysk Hynder ’of haar theater-tour FLJIMSK met Minze Dijkstra en Piter Wilkens. Vandaag heeft ze een bomvol programma met luisterliedjes, gezellige meezingers en humorvolle typetjes waar heerlijk om gelachen kan worden. We maken er samen een gezellige middag van!

Di. 16 oktober, 20.15 uur - A casa tutti bene

FILM - Een familie komt samen op een prachtig eiland om de bruiloft te vieren van een oom en tante. Het feest is een succes maar wanneer iedereen de volgende dag naar huis wil steekt er een storm op waardoor de boot niet kan varen. Als de familieleden langer samen vast zitten blijken er allerhande geheimen de kop op te steken wat leidt tot grote spanningen.

Vrij. 19 oktober, 2015 uur – Jeans, Blame it on the Boogie!

Met de theatershows ‘Magic’ en ‘A Brand New Day’ verlegde Jeans de afgelopen jaren zijn koers, met jonge talenten en een verhipping van setting, muziek en choreografie. Het leidde tot enthousiaste reacties bij zowel pers als publiek. Met deze nieuwe productie wordt die lijn voortgezet en wordt langs de theaters gereisd met een spetterend muzikaal feest voor jong en oud. Een frisse cast en de stevige, vierkoppige liveband nemen je mee op een swingende reis langs diverse muziekstijlen en grote hits van de jaren vijftig, via de negentiger jaren naar het heden. Stilzitten zal onmogelijk zijn: ‘Blame it on the boogie’!