Winst en verlies voor Dames 1 HMHC

HARLINGEN - Dames 1 van HMHC speelde in de tweede ronde voor de Silver Cup tegen Zutphen Dames 1.

Rond de 150 mensen hadden zich verzameld om de meiden aan te moedigen tegen de tegenstander die in de top 3 van de hogere klasse meedraait. De spanning was voelbaar.

De Harlinger dames maakten de kansen van Zutphen ongedaan en creëerden zelf ook kansen, wat ze van tevoren niet hadden verwacht. Er werd door iedereen gevochten en in de rust stond het nog 0-0.

Na een kleine inzinking in de tweede helft werd toch echt duidelijk dat Zutphen sterker was, en dat Harlingen het mooie spel vooral conditioneel niet kon volhouden. Zutphen scoorde 4 keer in de tweede helft.

Zondag stond de tweede wedstrijd van het weekend op het programma, maar toen in de reguliere competitie tegen Hoogeveen. Harlingen had zelfvertrouwen gekregen na vrijdag, waardoor ze snel op voorsprong kwam. In de rust hadden de meiden vier keer gescoord, maar ook Hoogeveen kreeg een cadeautje van de Harlingers en wist deze keurig af te maken.

Harlingen werd slordiger en kakte wat in. Toch konden ze de tweede helft nog één keer scoren. De wedstrijd eindigde in een 5-1 overwinning.

Aankomende week speelt Dames 1 uit tegen Dash in Hoogezand.