Slach by Boxum Friese knipoog naar De Passion

BOKSUM - In de voorstelling Slach by Boxum in de Under-de-Toerreeks worden beelden op de kerk en toren geprojecteerd. Het stuk wordt gespeeld op 19, 20, 26 en 27 oktober.

Vanaf 19 oktober vindt in Boksum het multimediale spektakel De Slach by Boxum’ plaats. Het is een Friese knipoog naar het jaarlijkse televisie-evenement De Passion. Het is een voorstelling in de reeks van Under de Toer. De Slach by Boxum wordt verbeeld met levensgrote projecties op de kerk en de toren van Boksum.

Zo wordt het verhaal van de slag opnieuw op moderne wijze verteld. Maar hoewel het verhaal zich afspeelt eeuwen en eeuwen geleden, hebben verhaal, de muziek en alles er omheen verbindingen met het nu. Het is het verhaal van de held Otto Clant die in de 80-jarige oorlog dient in het leger tegen de Spanjaarden. De Slach by Boxum is een multimediaal komisch drama.

Middeleeuwse maaltijd

Ook rondom de voorstelling gebeurt er van alles. Voorafgaand aan de voorstelling is het mogelijk om van een middeleeuwse maaltijd in de sfeer van ‘De Slach’ te genieten. Bij het dorpshuis van Boksum zal de bezoeker zich wanen in een middeleeuws kamp, hier zal de voorstelling ook beginnen.

Kaarten zijn te verkrijgen via www.deslachbyboxum.frl. Hier is ook meer informatie te vinden.