Jubileumconcert Piet Kok: Een halve eeuw in de ban van muziek

WIER - Ruim 50 jaar geleden stond Piet Kok voor het eerst als artiest op het podium. Dat was het begin van een lange en prachtige periode als zanger en muzikant. Zondag 21 oktober is er in de Ionistsjerke in Wier een jubileumconcert waaraan wordt meegewerkt door Roelof Reineman. Het concert begint om 15.00 uur.

Piet Kok treedt al heel lang op met Roelof Reineman. Reden genoeg dus om er met een speciale jubileumshow aandacht aan te schenken. Samen hebben ze een keuzes gemaakt uit het bijna onuitputtelijke repertoire dat zij de afgelopen decennia hebben opgebouwd.

Bob Dylan

De laatste tijd zijn de heren landelijk actief geweest met hun tribute aan Bob Dylan, ter gelegenheid van diens 75e verjaardag. Ook in de Ioannis Teatertsjerke kon het publiek van dit eerbetoon genieten. Ongetwijfeld staan er ook nu nummers van Dylan op het programma.

Ook nummers van hun andere muzikale helden, zoals Leonard Cohen, Johnny Cash, Woody Guthrie en Buddy Holly, zullen met enthousiasme en liefde worden gebracht. En dat alles aangevuld met traditionele folk- en bluessongs en eigen composities.

Irolt en Farmers Union

Piet Kok (zang, gitaar en mondharmonica) speelde in een ver verleden in succesvolle Friese folkgroepen als Irolt en Farmers Union, maar treedt ook solo op. Behalve met het Bob Dylan project was hij de laatste jaren actief in The Woody Band. Hij maakte de lp’s One way street en Rambling Round en de cd Solo.

Roelof Reineman (elektrische- en slidegitaar, mandoline en dobro) is behalve met de Bob Dylan Tribute, ook actief met de Hangouts, tributeband van de Rolling Stones. Verder is hij bekend van de muziek bij een documentaire van Rob Pieters over de kunstschilder Hendrik Elings.

Piet en Roelof spelen al sinds de jaren 80 samen, aanvankelijk in de Plok Blues Band, maar de laatste jaren als duo.

Reserveren: s.sevenster@hetnet.nl of 0518-471123 - www.ioannistheatertsjerkewier.nl