Films en muziek in De Koornbeurs

FRANEKER - Kinderfilms, Symfo Classics, Remedy Kwintet en meer. Dat staat de komende week op het programma van Theater de Koornbeurs

The reports on Sara and Saleem

Een paar keer per week zien ze elkaar in het geheim. Dat is waar de relatie van Sarah en Saleem uit bestaat. Als Sarah haar café heeft gesloten en Saleem klaar is met zijn bestellingen. Misschien konden ze het beter niet doen, want ze zijn allebei getrouwd en zetten er hun huiselijk geluk mee op het spel.

Wat de affaire nog gewaagder maakt: zij is Joods, hij Palestijns. En in het gedeelde Jeruzalem is zoiets geen privézaak.

Dinsdag 23 oktober, 20.15 uur

Cinekid on Tour

In verband met de herfstvakantie zijn op deze drie dagen films te zien voor kinderen van verschillende leeftijden. Na afloop is er een knutseluurtje.

Beestenboel 3+, De Buurtspion 6+, De grote boze vos en andere verhalen, 6+, De Koningin van Niendorf 9+. Woensdag 24, donderdag 25 oktober om 10.00 uur en 14.00 uur

Andy en Melisa

Andy en Melisa ken je misschien van hun reallifesoap op RTL en SBS6, maar sinds kort zijn de oud-voetballer en de ex-playmate ook in het theater te zien. Naast de nodige kleedkamerhumor, sterke verhalen en anekdotes wordt de show aangekleed met onder meer huishoudelijke battles, muziek en een flinke dosis gezelligheid. En wees gewaarschuwd, want het excentrieke stel gaat op de planken verder dan ze ooit op tv deden.

Vrijdag 26 oktober, 20.15 uur

Symfo Classics

In het nieuwe programma ‘Sound and Senses’ vertolken topvocalisten Edward Reekers, Cindy Oudshoorn en Martin van der Starre met de fantastische band onder leiding van meestergitarist Rob Winter wederom wereldhits en hoogtepunten uit het rijke oeuvre van de symfonische rock. Onder andere nummers van Pink Floyd, Genesis, Peter Gabriel, Marillon, Yes en out of the box ook Kate Bush en Queen.

Zaterdag 27 oktober om 20.15 uur

Remedy Kwintet, sixties en seventies

Vanouds genieten van de beste songs uit ’60’s, lekker dansen, stiekem schuifelen met jeugdliefdes maar vooral gezellig anekdotes boven water halen? Kom dan zeker langs bij het Remedy Kwintet. Al twee jaar lang bouwen ze een feestje in Franeker, en staan ze er garant voor dat de voetjes van de vloer gaan.

Zondag 28 oktober, 15.00 uur

BlacKkKlansman

'BlacKkKlansman' volgt het waargebeurde verhaal van de Afro-Amerikaanse agent Ron Stallworth die succesvol de Ku Klux Klan-afdeling van Colorado weet te infiltreren. Hij krijgt hierbij hulp van zijn partner Flip Zimmerman en klimt op tot het hoofd van de divisie. Samen pogen ze te voorkomen dat de KKK de controle over de stad krijgt.

Dinsdag 30 oktober, 20.15 uur