Opnieuw meubelzaak in De Fabryk

SINT ANNAPAROCHIE - De naam ‘De Fabryk’ doet bij mensen in Sint Annaparochie en omgeving vaak wel een belletje rinkelen. Tot tien jaar geleden konden mensen hier terecht voor een verscheidenheid aan meubels.

In de jaren daarna werd het steeds meer een antiekwinkel met allerlei snuisterijen. Ook dit is echter verleden tijd. In de afgelopen zomer zijn Ype en Kim Witteveen de uitdaging aangegaan om opnieuw een meubelzaak te beginnen in de oude vlasfabriek.

Ze hebben een deel van het pand omgetoverd tot een sfeervolle en stoere zaak waar zij landelijke, industriële en eigentijdse meubels en woonaccessoires verkopen. ,,We hebben geprobeerd om een assortiment op te bouwen bestaande uit enkel kwaliteitsproducten gemaakt van degelijke materialen, maar tegen een scherpe prijs.”

In de showroom bevinden zich elf verschillende woonseries met elk hun eigen stijl. In deze series is, naast de in de showroom aanwezige meubels, een ruime keuze aan meubels die binnen twee weken geleverd kunnen worden.

Naast de kasten en tafels worden er ook banken aangeboden. In De Fabryk staan verschillende modellen die in allerlei opstellingen en meer dan 150 soorten en kleuren stof en leer kunnen worden besteld. Voor deze banken geldt een levertijd van 6 tot 8 weken.

Op 29 september werd De Fabryk heropent en de bezoekers zijn tot nu toe enthousiast. Mede-eigenaresse Kim Witteveen: ,,De meeste mensen die hier binnenkomen, hebben in het verleden wel eens iets gekocht in De Fabryk en zijn blij dat ze ook nu weer in de buurt terecht kunnen voor hun meubels. Ook horen we vaak dat de prijs hen meevalt. Daar zijn we blij mee want dat wilden we ook graag bereiken.”

Wat volgens de eigenaresse ook nog wel het vermelden waard is, is dat in de regio alle meubels gewoon bij de mensen thuis worden bezorgd.