Herfstvakantie, maar niet bij de Harlinger mixed hockeyclub

HARLINGEN - Terwijl alle teams officieel herfstvakantie hebben, zaten een aantal teams van HMHC niet stil. MD2 kreeg een speciale uitnodiging van de Nederlandse hockey internationals voor de nationale Rabo Fandag, MA1 had een teambuilding dag waarin MB2 ook een rol speelde en Dames 1, JA1 en MB1 speelden een drieluik en sloten af met een lunch.

Rabo Hockey Fandag 2018

Zaterdag is HMHC MD2 in alle vroegte vertrokken naar de hockeyvelden van SV Kampong in Utrecht voor de Rabo Hockey Fandag. Het team was voor deze dag ingeloot uit veel inschrijvingen vanuit het hele land. Ze hebben deze dag diverse hockeyclinics gevolgd die gegeven werden door de Nederlandse hockey internationals. Zo werd de sleeppush geoefend met Caia van Maasakker, wedstrijd 3x3 met Margot van Geffen en Lieke Hulsen, werden ze gecoached bij een oefening door bondscoach Alyson Annan en ga zo nog maar even door.

Na de clinics zijn de internationals door de jeugdteams gehuldigd voor de Europese- en Wereldtitel. Tot slot werd er samen met de spelers geluncht op een van de hockeyvelden. Voor de begeleiders was er tijdens de lunch een “kleedkamersessie” met Max Caldas. Stichting Kinderopvang Friesland stelde geheel belangeloos een 9 persoons bus ter beschikking. HMHC MD2 is Stichting Kinderopvang Friesland erg dankbaar dat hierdoor het vervoer naar Utrecht snel was geregeld.

Teambuilding Meisjes A1

Zaterdag waren de meiden A1 van Harlingen weer op het veld te vinden. Dit keer geen competitiewedstrijd maar oefenwedstrijden en een clinic stonden voor de meiden op het programma.

Tesamen met Graspiepers MA2 en een mix van Harlingen B-spelers en speelsters werd tussen 11 uur en 15 uur een drietal wedstrijden gespeeld. Tussendoor werden de gasten onthaald op een door de meiden zelf verzorgde lunch. Vanaf 15 uur was het voor de meiden A1 tijd voor een andere sport: schermen. Ruim anderhalf uur lang actief bezig zijn met een onbekende sport: onherkenbaar met elkaar en tegen elkaar.

De dag werd afgesloten met een pizza en een teambespreking. Na de herfstvakantie starten de trainingen weer en gaan de meiden A1 beginnen met de competitie in de tweede klasse.

Drieluik

Zondag 21 oktober speelden de Dames 1, Jongens A1 en Meisjes B1 een drieluik. Voor Dames 1 geen verassing, een wedstrijd op zondagmiddag. De voorbereiding voor hen was niet anders dan anders en ook de Meisjes B1 hebben geregeld een oefenwedstrijd, wanneer er geen officiële wedstrijd voor hen staat ingepland.

Ditmaal mochten ze het gaan proberen tegen Dames 1. Dames 1 startte redelijk sterk, maar liet gedurende de wedstrijd enorm veel kansen liggen en werd wat slordig in het spel. Meisjes B1 kon daarom ook een paar keer de cirkel van de Dames betreden en liet goed veldspel zien. De Dames wonnen maar met 1-0. Daarna mochten de Dames het opnemen tegen de snelle jongens A1. Deze wedstrijd werd zwakker en Dames 1 liep niet meer vrij en kon de bal daardoor achterin niet kwijt.

Jongens A maakte hier gebruik van. Ze zetten goed opbouwend spel neer en wisten dit vijf keer af te maken. De jongens wonnen met 5-0, waarna ze tegen Meisjes B1 minder veldspel neerzetten, maar toch met 9-0 konden winnen. De meisjes hun veldspel was deze wedstrijd veel sterker dan bij de jongens, maar fysiek kwamen de meisjes nog tekort. Na afloop hebben de drie teams zelf voor een heerlijke lunch gezorgd (met een beetje hulp van een aantal ouders).