Ongeval op A31 bij Peins

Dronryp - Door meerdere ongelukken was de A31 tussen Franeker en Dronryp, ter hoogte van Peins, vrijdagmiddag en begin avond dicht. Na het eerste ongeluk lag er modder op de weg. Toen dat werd schoongemaakt, klapte rond half vijf een auto op de wagen van Rijkswaterstaat. De bestuurder van de auto is zwaargewond.

Door meerdere ongelukken is de A31 tussen Franeker en Dronryp, ter hoogte van Peins, dicht. Na het eerste ongeluk lag er modder op de weg. Toen dat werd schoongemaakt, is er een auto op de wagen van Rijkswaterstaat geklapt. Het gebeurde vrijdag, aan het einde van de middag.

Meerdere hulpdiensten, waaronder de brandweer en de traumahelikopter, kwamen in actie. De bestuurder van de personenauto raakte bekneld. Het Mobiel Medisch Team is ter plaatse om het ambulancepersoneel te ondersteunen. Over de verwondingen is nog niets bekend. De persoon is per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

Ook de vluchtstrook is nu dicht. Rijkswaterstaat heeft een omleiding ingesteld, om de file niet langer te laten worden. Verkeer dat naar Leeuwarden wil, moet dan via Zurich over de A7 en de A32 rijden. Een berger zal de voertuigen ophalen en wegbrengen. Tot hoe laat de weg dicht blijft, is nog niet bekend.