Start Humanitas Sinterklaas Speelgoedactie

FRANEKER - Humanitas zorgt er ieder jaar voor dat kinderen van ouders met een smalle beurs rond Sinterklaas een cadeau krijgen. Aangezien de armoede in onze omgeving groot is ging het vorig jaar om bijna 300 kinderen.

Niet alle ouders hebben geld om sinterklaascadeaus voor hun kinderen te kopen. De Humanitas Sinterklaas Speelgoedactie regelt daarom voor elk kind in zo’n situatie een cadeautje.

Vrijwilligers kopen de cadeaus passend bij de leeftijd en het geslacht van het kind en zorgen ervoor dat ze op tijd worden afgeleverd. Die speciale aandacht zorgt voor een feestelijk tintje en zo heeft ieder kind iets leuks te vertellen op school.

Meer initiatieven

De Humanitas Sinterklaas Speelgoedactie is bedoeld voor kinderen van 0 tot en 10 jaar. De actie wordt overigens afgestemd met andere initiatieven in de regio. Aanmeldingen komen vaak binnen via de gebiedsteams of door tips van particulieren.

Wie een kind in het werkgebied van Humanitas kent waarvan wordt vermoedt dat het om financiële omstandigheden geen Sinterklaascadeautje krijgt, kan contact opnemen Jens Groot (06-40426468 / jensvanginhoven@gmail.com) of Lia Kolk (06-51405974 / l.kolk@home.nl).

De vrijwilligers gaan zorgvuldig om met de persoonlijke gegevens (naam, achternaam, leeftijd, geslacht en afleveradres) die worden doorgegeven.

Meer informatie: www.humanitas.nl