Amerikaanse traditionals in d’Alde Wite met The Memphis Four

DRONRYP - De band The Memphis Four treed zondagmiddag 11 november vanaf 15.30 uur op in d'Alde Wite in Dronryp. The Memphis Four is een semi-akoestisch kwartet en bestaat uit 4 leden.

De formatie bestaat uit Elvira van Poelgeest, contrabas, Albert Visser, solo-gitaar, Johanna van der Veen, banjo, Ivo Poelsma, slaggitaar en zang.

Al bij de eerste tonen neemt de groep je mee in de geschiedenis van de Amerikaanse traditie, voornamelijk die van Folk, Blues, Country en Rockabilly. Terug naar de 50’er en 60’er jaren.

Volksmuziek

Elk lied vertelt een eigen verhaal. En samen vertellen ze het kleurrijke verhaal van de Amerikaanse muziek. Een verhaal dat gaat van haar oorsprong als volksmuziek, die in kerken en huiskamers en bij het werken in de buitenlucht alsmede als ontspanning bij het kampvuur werd gespeeld en gezongen.

De nummers bestaan uit bekende en minder bekende en volledig vergeten pareltjes. Klassiekers van onder anderen Johnny Cash en Hank Williams worden afgewisseld met nummers die met zorg en liefde zijn opgedolven uit de uithoeken van de Amerikaanse cultuur.

Kaarten verkrijgbaar aan de deur.