Dames 1 HMHC laat groei zien

HARLINGEN - Dames 1 van HMHC nam het afgelopen weekend op in Coevorden. De Harlingers gingen met winst terug naar huis.

Onderstaand verslag is door de vereniging ingestuurd.

Coevorden heeft in de competitie nog geen punten gepakt, maar de kunst blijft om ze niet te onderschatten. Omdat trainer Onno Jan deze zondag ook in Coevorden moest spelen, was hij bereid om de dames en coach Griet vanaf de zijlijn te ondersteunen.

Na een tactische en technische teambespreking in de kleedkamer gingen de Harlingers vol vertrouwen het veld op. Na het beginsignaal zette Dames 1 gelijk volle druk en waren ze niet meer weg te slaan bij de cirkel van de tegenstander. Echter bleef het eerste doelpunt lang uit.

De Harlingers volgden de duidelijke instructies van de coaches goed op en ook vanuit de dug out was iedereen alert om de tips in het veld gelijk goed op te pakken. Waardoor het eerste doelpunt dan ook viel.

Omdat Coevorden zich verdedigend opstelde en met elf man in de hun cirkel gingen staan, bleef het tot de rust 0-1. Door een herhaling van de tactische bespreking in de rust, werd de tweede helft een stuk beter gespeeld. Dit resulteerde dan ook in nog vier doelpunten voor de Harlingers.

Met drie punten in de zak werd trainer Onno Jan nog aangemoedigd en kan Dames 1 de tactiek nog twee weken finetunen, voordat ze op 18 november een uitwedstrijd moeten spelen tegen Hondsrug.