Diamanten paar Kamstra kampeert nog graag

SINT ANNAPAROCHIE - - Wietse en Trijntje Kamstra vierden dinsdag 6 november hun 60-jarig huwelijk. Wethouder Boukje Tol heeft namens het gemeentebestuur van Waadhoeke de felicitaties overgebracht.

Wietse Kamstra is op 3 oktober 1932 geboren op de Ouwe Dyk onder St. Jacobiparochie. De wieg van Trijntje Kuiken stond ook op de Ouwe Dyk. Zij is geboren op 30 maart 1938. Toen het gezin in Tzummarum woonde, ging Wietse Kamstra naar de ambachtschool in Harlingen en leerde daar het vak van timmerman. Hij heeft gewerkt in Oosterbierum en bij Fongers in Tzummarum. Toen de kinderen kwamen werkte hij bij timmerbedrijf Bloemsma in Hallum. Daar heeft hij 35 jaar gewerkt.

Trijntje Kamstra-Kuiken ging naar de mulo in St.-Annaparochie en later naar Zwolle voor een opleiding tot coupeuse. Ze kwam later bij de familie Marra terecht en werkte daar in de huishouding, maar meer als kindermeisje. Toen Wietse Kamstra in het bestuur van de kaatsvereniging zat, maakte zij de kransen. Hij was ook liefhebber van schaatsen, toneel en het korps, zij hield van schaatsen, volksdansen, handwerken en tuinieren.

Dansles in Aardappelbeurs

Het jubilerende paar kreeg verkering op dansles in de Aardappelbeurs in St.-Jacobieparochie. Hij was toen 21 jaar, zij 16. Na vier jaar verkering zijn ze op 6 november 1958 getrouwd en kochten een huisje gekocht op de Ouwe Dyk onder Ouwe Syl. In 1959 kregen ze een dochter en in 1964 werd een zoon geboren. Ze hebben nu twee kleindochters.

Toen de kinderen uit huis waren hebben ze een caravan gekocht en hebben ze heel Nederland gezien. Toen ze wat ouder werden schaften ze een stacaravan aan in Appelscha. Dit plekje hebben ze nog steeds, want kamperen is ook een grote hobby.