‘Als zijn herinneringen vervagen, dan komen de vragen’

FRANEKER - De vader van radiomaker Maartje Duin heeft Alzheimer. Nu zijn herinneringen verdwijnen, komen bij haar de vragen. Ze maakte een voorstelling over dit moeilijke proces. Binnenkort is ‘Mijn vader de sterrenkijker’ te zien in Franeker en Oude Bildtzijl.

Wat deed hij in de tijd voor haar geboorte, toen hij promoveerde als sterrenkundige? Samen bezoeken ze de Oude Sterrewacht in Leiden. Maartje maakte van dit bezoek een korte poëtische audio-voorstelling over het peilloze universum van dementie. Na haar voorstelling gaat zij met het publiek in gesprek over het omgaan met deze ziekte.

Maartje Duin is bekend van de ‘De Redder van het Bildts’ over Bildtse Postredacteur Gerard de Jong en de ‘Podkas: Pawel, de Poolse plukker’ over een arbeidsmigrant in Sexbierum.

De voorstellingen zijn 29 november om 19.30 en 20.30 uur in het Eise Eisinga Planetarium in Franeker en 30 november om 19.30 uur in de Aerden Plaats in Oude Bildtzijl. De toegang is gratis.

Voor de voorstelling in het Planetarium is slechts plaats voor 25 personen. Daarom moet men zich aanmelden via s.terpstra@waadhoeke.nl. In de Aerden Plaats kan een plekje worden gereserveerd via info@aerdenplaats.nl.

De gemeente Waadhoeke biedt deze voorstelling kosteloos aan in het kader van de dementievriendelijke gemeente. Ook Rotary Franeker, Planetarium Eise Eisinga en Alzheimer Nederland, afdeling Friesland steunen deze voorstelling.

Meer informatie over de voorstelling: www.mijnvaderdesterrenkijker.nl.