Tentoonstelling mooiste vogels leden De Edelzanger

DONGJUM - Het is weer tijd voor de jaarlijkse vogeltentoonstelling van volièrevereniging De Edelzanger. De show is vrijdag en zaterdag 24 en 25 november in het dorpshuis in Dongjum.

Op deze tentoonstelling laten de 28 leden hun mooiste vogels zien. Ze hebben 217 vogels ingeschreven voor de strijd om de mooiste vogel in hun categorie.

De vogels voor deze tentoonstelling worden gekeurd door keurmeesters van de N.B.v.V. volgens de door deze bond opgestelde standaardeisen en richtlijnen. Te zien zijn onder andere postuurkanaries, diverse kleuren zebravinken, zilverbekjes, rijstvogels, gouldamadines, grasparkieten, agaporniden en nog veel andere soorten.

De tentoonstelling is vrijdag 24 november van 20.00 uur tot 22.00 uur. Op deze avond zullen om 20.00 uur de kampioenen bekend gemaakt worden waarna de tentoonstelling voor inzenders en bezoekers wordt geopend. Belangstellenden kunnen zaterdag 25 november van 10.00 uur tot 15.00 uur ook terecht om de vogels te bekijken. Bezoekers kunnen ook informatie krijgen over volièrevogels en deze hobby.