Harlingen MB1 wint in Groningen van GHHC

GRONINGEN - Harlingen meiden MB1 wist in de eerste wedstrijden in de Eerste Klasse Noord nog niet te winnen, maar zaterdag werd in Groningen ook GHHC met 0-4 verslagen.

Onder leiding van Onno-Jan Onnes en Daniel Schaaf wordt steeds fanatiek getraind en tactisch werd er de afgelopen weken het nodige aangescherpt. Vorige week zaterdag leek het Harlinger tij te zijn gekeerd. Toen werd er thuis een prima wedstrijd neergezet door de Harlinger meiden. Het resultaat was er dan ook naar, een klinkende 4-0 overwinning tegen MHC Leeuwarden MB2.

Zaterdagmiddag speelden de Harlinger hockeysters de inhaalwedstrijd in en tegen Groningen, GHHC MB6. De eerste helft had Harlingen duidelijk het ‘hockey-heft in handen’. Er werd druk gezet door het middenveld. Het was aanvoerster Jill Burkels, die uit een strafcorner op knappe wijze de score opende naar de 0-1. Niet lang hierna scoorde gelegenheidsinvalster Merle Jorritsma middels een prachtige tip-in de 0-2 op aangeven van Roos van Stee.

Fanatiek zette spitsen trio Noa van der Veen, Merthe Scheffer, Annemiek Hettema van Harlingen door. Kans op kans bleef onbenut door toedoen van de uitstekende Groninger keepster, die bepaald niet voor Sinterklaas speelde. In de 30ste minuut wist Maud Hauser vanaf de links-voorpositie met een prachtige ‘flats’ het scorebord op 0-3 te zetten.

Na de rust bleek Harlingen iets onrustiger te hockeyen. Groningen counterde een aantal malen gevaarlijk. De verdediging bestaande uit Dilwien Auraha, Nynke Bijlsma, Inge Adema, Elbrich Fokkinga en de jarige Tessa Weelink hield stand, waar invalkeepster Marcillia Kamperveen goed het doel verdedigde. Het was de rechter middenveldspeelster Evelien Haak, die de eindstand via een toegekende strafcorner op een verdiende 0-4 zet.

Een prima eindspurt van de Harlingen meiden MB1. Nu wacht de zaalcompetitie. MB1 hervat de veldcompetitie weer op zaterdag 19 maart.