Koor, orkest en band in kerstconcert d’Alde Wite

DRONRYP - Om ook dit jaar weer in de warme sfeer te komen van Kerst pakt de Culturele Commissie van d’Alde Wite Dronryp weer uit met een kerstconcert op zondag 9 december om 15.30 uur in d’Alde Wite. Het belooft een sfeervolle afsluiting van het jaar met een optreden van popkoor FromUs, het Fanfare Orkest Kunst en Genoegen en de Rypster Kerstband die speciaal voor deze gelegenheid is samengesteld.

Popkoor FromUs is een enthousiast en veelzijdig dameskoor van 25 getalenteerde zangeressen onder leiding van de inspirerende dirigent Simon Bouwma. Met een afwisselend en vooral modern repertoire, weten ze keer op keer het publiek te raken. Daarnaast hebben ze een speciaal kerstrepertoire dat zij deze middag ten dele ten gehore zullen brengen. Nieuw in hun repertoire ‘Mary did You Know’ van Pentatonix, deze middag voor het eerst te beluisteren.

De Rypster Kerstband, bestaande uit 7 bandleden, brengen een selectie swingende kerstnummers, van de stevige kerst rock van Slade tot de sfeervolle kerst jazz van Amy Whithouse en zelfs een cover van het lastige 'Driving Home For Christmas' vaN Chris Rea. Alles afgewerkt met fijne toevoegingen van de blazers en de zwoele stem van de zangeres.

Het Fanfare Orkest Kunst en Genoegen is opgericht in 1932 en speelt sinds dit jaar onder de bezielende leiding van Anton Huizinga. Deze middag kan het publiek genieten van onder andere Hine e Hine, een kinderliedje van de Maori’s uit Nieuw Zeeland, Les Partineur een wals en Swinckling Christmas een medley van kerstnummers.

Als afsluiting een spetterende gezamenlijke afsluiting van de drie groepen.

Kaarten verkrijgbaar aan de deur.