Zorgeloos zingen met Marijke: wie zingt mee?

SCHALSUM - Marijke Rodenburg uit Schalsum is dirigent van een aantal koren, waaronder het Waadhoekekoor De Bútsoekers en jankfoddekoar Tûzen Triennen. Daarnaast begeleidt ze nog een aantal vrouwen die wekelijks bij haar thuis meerstemmig komen zingen. En daar kunnen nog een paar vrouwenstemmen bij.

Marijke Rodenburg heeft een aantal jaren in het AZC in Sint Annaparochie een koortje gedirigeerd dat bestond uit bewoners van het centrum en bewoners uit de omgeving. Van die periode is een groepje vrouwen overgebleven die het leuk vinden om onder haar leiding te zingen.

Sinds een jaar komen deze acht vrouwen elke maandagmiddag van twee tot vier uur bij haar thuis in Schalsum een paar uurtjes zingen. Het heet: Zorgeloos Zingen met Marijke. De dames zijn erg enthousiast en ze zingen met veel plezier. Er wordt tweestemmig gezongen en om de week is er een gitarist die begeleidt.

,,Het repertoire is niet te moeilijk en niet te makkelijk, maar bijna altijd aanstekelijk en zeker aantrekkelijk’’, laat Marijke Rodenburg weten. ,,Er is plaats voor nog een paar vrouwenstemmen. Notenlezen is niet nodig, ik zing de liedjes in.’’

Wie belangstelling heeft stuurt een mailtje naar marijkerodenburg@hotmail.com