ADVERTORIAL I Wel of niet een T-shirt onder je overhemd?

Wel of niet een T-shirt onder je overhemd? De meningen hierover zijn verdeeld, en de vraag is lastig te beantwoorden. Het maakt namelijk niet uit of je een T-shirt onder je overhemd doet of niet. Het is wel belangrijk dat je het goed doet. Hoe? Dat leggen we je graag uit.

Waarom zou je een T-shirt onder je overhemd aan doen?

Als eerste staan we stil bij de vraag waarom je een T-shirt onder het overhemd aan zou doen. Is dat wel echt nodig? Het antwoord is kort, maar krachtig: een ondershirt is een krachtig kledingstuk onder je overhemd en alles behalve nutteloos. Het klinkt wellicht vergezocht, maar een ondershirt beschikt niet alleen over functionele waarde, maar ook over emotionele waarde.

Stel je voor dat je een presentatie moet geven. Je wilt er dan tiptop uitzien met een strak overhemd, maar wat kan je prestatie in het water vallen (letterlijk!) als je jouw armen optilt en de toeschouwers kijken naar enorme zweetvlekken onder de armen. Een T-shirt onder je overhemd beschermt je voor deze gênante situaties. Dit is de emotionele waarde van een ondershirt. De functionele waarde van een ondershirt is ook niet te ontkennen. 

Lichaamsvlekken zijn niet bevorderlijk voor de kwaliteit, denk hierbij aan vetvlekken of zweetvlekken. Door een T-shirt onder je overhemd te dragen, zorg je voor een extra laag van bescherming voor de absorptie. Een ander voordeel van een T-shirt onder je overhemd, is dat het zorgt voor extra isolatie. Door de extra laag kleding, houd je je lichaamswarmte beter en langer vast.

Waarom zou je geen T-shirt aan doen?

Waarom zou je geen T-shirt onder je overhemd aandoen? Het antwoord hangt samen met de kwaliteit en de pasvorm van het T-shirt. Een T-shirt dat zichtbaar is onder een overhemd wordt door veel mannen en vrouwen als niet stijlvol gezien. Zo kan de hals het verschil uitmaken. Een ronde hals is veel meer zichtbaar dan een V-hals.

De kwaliteit van een T-shirt heeft ook invloed op je uitstraling. Stijl is meer dan functionaliteit. Een lage kwaliteit T-shirts doet je outfit niet veel goeds. T-shirts van lage kwaliteit kunnen verschillende problemen met zich meebrengen. De pasvorm kan slecht zijn, waardoor het T-shirt kreukelt en rimpelt onder het overhemd. Hierdoor kan het overhemd niet meer mooi zitten.Het kan ook zijn dat een T-shirt na een wasbeurt krimpt. Hierdoor blijft een T-shirt niet meer goed in een broek zitten. Naast dat dit erg vervelend zit en irriterend werkt, staat het ook niet stijlvol.

Kun je dus gewoon een T-shirt onder je overhemd dragen?

Ja, je kunt gewoon een T-shirt onder je overhemd dragen. Alleen voordat je het eerste het beste shirt onder je overhemd aantrekt, geven we je een aantal tips mee.
 

 • Ken het verschil tussen een ondershirt en een T-shirt 
  Een T-shirt is niet hetzelfde als een ondershirt. Een ondershirt is speciaal gemaakt voor onder het overhemd. Deze T-shirts zijn lichter van gewicht en dun van stof. Hierdoor is de gelaagdheid van een outfit goed, aangezien een dik T-shirt irriterend werkt. Bovendien is een ondershirt strak en getailleerd. Hiermee voorkom je rimpels en vouwen. Daarnaast is een ondershirt langer dan een gewoon T-shirt. Ook al krimpt het T-shirt  ietwat in de wasmachine, doordat het shirt langer is dan gemiddeld, blijft deze goed zitten in de taille van je broek. Dit zorgt voor een gestroomlijnde uitstraling.
   
 • Zorg voor een aangename pasvorm 
  Het is belangrijk dat een T-shirt aangenaam zit. Het zit namelijk direct op je huid. Zorg daarom ervoor dat het shirt niet wrijft of schuurt. Bovendien moet het overhemd passend zijn. Onthoud de vuistregel: het ondershirt moet als ‘een tweede huid’ aanvoelen. De mouwen van een shirt moet het midden van de bovenste armen bereiken. De schoudernaden moeten eindigen recht op de schouders.
   
 • Draag een T-shirt met een lage hals
  Ga op zoek naar een T-shirt met een lage hals. Vaak zijn T-shirts met een V-hals het meest geschikt. Welk overhemd je ook aantrekt, het shirt blijft onzichtbaar. Met name voor overhemden met een diep gesneden kraag, zijn T-shirts met een lage opening geschikt.

Een van de meer kwalitatieve ondershirts komen van het merk ShirtsofCotton T-shirts. Deze shirtjes zijn langer aan de onderkant, van echt en vooral goed katoen en voelen superzacht aan. De shirts bestaan in verschillende kleuren en hals soorten zodat je immer het juiste shirtje vindt.